Programok

efop programok

1Igazán nívós programon vehettünk részt csütörtökön az Origó-Házban. Bemutatásra került a Mesterség Műhely, melyben fő szempont a régi mesterségek, a székelység hagyományainak, szokásainak felelevenítése volt Gáspár Klára Székely trilógiájának harmadik, záró kötetének a Székely sorsnak bemutatójával egybekötve. A projektesemény elsődleges célja a közösségépítés, a hagyományok továbbvitelével a célkorosztályok aktivitásának növelése.

1A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya, EFOP pályázati támogatásával A korosztályok öntevékeny együttgondolkodásáért „Hűsítő dallamok” CINKE Nyári Fesztivál lebonyolítására került sor nyugdíjas otthonokban 2022 július 19-22-ig.

A Pécs-Baranyai Origó-Ház Egyesület „HerJóKa” – Harmóniát Erősítő Jószolgálati Karitatív - Programjának keretében indultak el esélyegyenlőségi kezdeményezések, melyek a CINKE – Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei - Program tagjaival kibővülve kulturális közösségépítéssel a hidat ívelnek az ifjú és a szenior korosztály közé. A projekt növeli az idősek aktivitását, bevonja őket az eseményeken keresztül az rendezvényekbe. A fesztivál 4 helyszínen zajlott pécsi szeretetotthonokban. A társadalmi felelősségvállalás jegyében részt vettek a szervezésben, bonyolításban önkéntes munkát végzők az egyesület részéről, az időskorú személyek ellátásában érintett szakemberek, demenciában szenvedő betegek, valamint gondozói, és az otthonok lakói.

1A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya, EFOP pályázati támogatásával a Pécs-Baranyai Origó-Ház Egyesület a CINKE – Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei - Program tagjaival kibővülve kulturális közösségépítéssel a hídépítést végez az eseményekkel az ifjú és a szenior korosztály között. A korosztályok öntevékeny együttgondolkodásáért program keretében „Költészettel az aktivitásért” versversenyt hirdetett az egyesület a Mecseki Gyémántok Natúrpark kezdeményezésének területén, melybe a Baptista Szeretetszolgálat Malomvölgyi Gondozóotthona aktívan kapcsolódott be.

2A Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya, EFOP pályázati támogatásával, A korosztályok öntevékeny együttgondolkodásáért a sokszínűség jegyében megrendezett Költészettel az aktivitásért versverseny újabb fordulóval érkezett a a Xavér utcai otthonba.

A pályázatban megfogalmazott korosztályok együttgondolkodása, az aktív időskor, az öntevékenység, a soha véget nem érő tanulás ösztönzésének, fenntartásának és hirdetésének egy nagyszerű eszköze a kultúra, az irodalom a vers.

Szervezetünk támogatói

 

EU zaszlo text CMYK hutamogatok

Pécs MJV. Önkörmányzata
Miniszterelnökség
Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Elnyert támogatások 2016.
Elnyert támogatások 2017
Elnyert támogatások 2018