Programok

1Az Origó-Házban, az Európai Unió és a Magyar Kormány és Pécs M.J.V. Önkormányzat támogatásával megvalósuló események fókuszában a korosztályok együttgondolkodása, az öntevékenység előmozdításának támogatása áll. E cél megvalósulásának egyik remek eszköze a kultúra, a hagyományok és azok átadása a fiatalabb korosztálynak.

2Hagyományőrző Jurta nap eseménysorozat keretén belül látogattunk el a Meszesi Általános Iskolába ahol két negyedik osztály tanulói vártak bennünket. A népi mesterségek, a népi kultúra megismerésében Boczán Béla fafaragó, népi hangszer készítő és előadó volt segítségünkre. 
A művész jórészt saját maga készítette népi hangszerekkel felszerelkezve tartott bemutatót. Kitért a magyar népi hangszerek keletkezésére, történetükre, és rögtön meg is szólaltatta a bemutatott zenekelléket. A hangulat nagyon kötetlen volt. bemutatását. A gyermekek nagyon aktívak voltak, örömmel kapcsolódtak be énekléssel, kérdezz-felelekkel az előadásba. Még kívánságok is elhangzottak, amit Boczán Béla az alkalmi gyermekkórussal próbált meg előadni. A hangszerek felismerése is jól ment, persze a gyakrabban látható eszközök nevét hamarabb megfejtették.
Nagyon jól sikerült előadás volt, ahol a 10-11 éves gyerekek figyelmét végig sikerült lekötni.

 

 

Szervezetünk támogatói

 

EU zaszlo text CMYK hutamogatok

Pécs MJV. Önkörmányzata
Miniszterelnökség
Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Elnyert támogatások 2016.
Elnyert támogatások 2017
Elnyert támogatások 2018