Programok

23.02.28 adatbazisA Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió és Magyarország Kormánya, EFOP pályázati támogatásával „A korosztályok öntevékeny együttgondolkodásáért” pályázat keretében a sokszínűség jegyében Adatbázis eseményt tartott az Origó-Házban, a képzés ebédszünetében.

A pályázat segítségével készült pécsi, baranyai mesterekről, kistermelőkről egy összesítő adatbázis. A benne szereplő személyekkel telefonon keresztül folyt az egyeztetés, néhányan személyesen is eljöttek, hogy megtekintsék az elkészült adatbázist, valamint a Gazdaudvart, Mesterség Műhelyt, mint helyszínt, ahol bemutatkozhatnak portékáikkal Pécs keleten. E napon a környékbeli kézművesekkel, kistermelőkkel a jövőben kapcsolatot tartó önkéntes munkát végzők menedzsmentjével folyt egyeztető megbeszélés Pécsett az Origó-Házban, akik a jövőben a koordinációs szerepet látják el a mesterek, kistermelők és az egyesület között.

A Mesterség adatbázis a Mesterség Műhelyhez kapcsolódik, melyben fő szempont a hagyományos népi mesterségek, kézművesek, kistermelők összegyűjtése, elérhetőségeinek közzé tétele. Elsődleges cél a hagyományokra épülő közösségépítés, másodlagos a hagyományok továbbadásával a célkorosztályok aktivitásának növelése, hídépítés, a tapasztalatok kölcsönös megosztása.

Szervezetünk támogatói

 

EU zaszlo text CMYK hutamogatok

Pécs MJV. Önkörmányzata
Miniszterelnökség
Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Elnyert támogatások 2016.
Elnyert támogatások 2017
Elnyert támogatások 2018