Záró sajtóközlemény

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2023.05.30.

A Miniszterelnökség Emberi Erőforrás Minisztériuma Európa Uniós Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által támogatott „A korosztályok öntevékeny együttgondolkodásáért  című projekt EFOP 1.3.5-16-2016-00932 számú projekt

TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

A Pécs-Baranyai Origó-Ház Egyesület Magyarország Kormánya Európai Unió Európai Szociális Alap Befektetés a jövőbe Európa Uniós pályázat keretében 25 millió forint támogatás segítségével 2019. augusztus 01-i. kezdéssel, 2023. március 1. befejezéssel rendkívül sikeres, tömegeket vonzó projekteseményeket bonyolított a célcsoportok aktivitásának növelése érdekében Baranya megyében.  A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt általános célja a társadalmi együttműködés előmozdítása, és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, pontosabban a fiatalok, a családok és fizikailag-szellemileg friss idősek, nyugdíjasok kisközösségi kereteken belül szerveződő társadalmi, gazdasági aktivizálásával, közéleti szerepvállalásuk erősítésével, karitatív, önkéntes alapon végzett tevékenységeivel, a generációk közötti együttműködéssel elősegíteni társadalmi esélyegyenlőséget. Ennek érdekében az egyesület a korosztályok öntevékeny együttgondolkodásának elősegítésére karitatív programjának keretében esélyegyenlőségi kezdeményezéseket valósított meg az egyesületi azon belül a CINKE – Civilek Nevezetes kulturális Eseményei Program tagok és önkéntes segítők közreműködésével, hogy kulturális közösségépítéssel hidat építsen az ifjú és a szenior korosztály közé. A projekt eredményeképpen az aktív társadalmi tevékenységet végzők közül létrejött a Bölcsek és a Titánok Közössége. A projekt növelte az ifjak és az idősek aktivitását, bevonta őket a projekteseményekbe való kapcsolódáson, valamint az önkéntes tevékenységen keresztül a megvalósulásba.

A projekt szakmai elemei a következők voltak:

Az öt mérföldkőben különböző helyszíneken; Pécsett, Drávafokon, Komlón, Mánfán, Pakson lakosok, szeretetotthonok, helyi közösségek, önkéntesek, vállalkozók megszólításával, valamint fogyatékkal élők számára fenntartott életminőség fejlesztő intézményben és Origó-Ház és környékén összesen 106 db projektesemény valósult meg, részt vett 5485 fő személy, elszámolásra benyújtásra került 5010 fő. A társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett projekteseményeket részvételükkel támogatták a különböző települések vezetői, mint pl; Drávafok, Komló és Pécs polgármesterei, a Marokkói Magyar Nagykövetség képviselői, a Pécsi Tudományegyetem, a Mánfai Kisebbségi Önkormányzat elnöke, valamint az Ormánsági Gyermekmosoly Csoport önkéntesei, támogatói, pécsi, komlói, paksi sportolók, edzők, civil szervezetek, az időskorú személyek ellátásában érintett szakemberek, idősödésben, demenciában szenvedő betegek gondozói, az otthonok lakói, fogyatékkal élő fiatalok és segítőik, művészek, mesteremberek, roma kisebbséghez tartozó személyek, civil közösségek, lakosok és a társadalmi munkát végzők.   

 

Kis Varga István elnök Pécs-Baranyai Origó-Ház Egyesület

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szervezetünk támogatói

 

EU zaszlo text CMYK hutamogatok

Pécs MJV. Önkörmányzata
Miniszterelnökség
Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Elnyert támogatások 2016.
Elnyert támogatások 2017
Elnyert támogatások 2018